reede, 9. detsember 2022

Kuubik Aaronile

Tere vägagi lumisest Pärnust :)

Täna jagan teiga ühte ägedat kuubikut. Kuna tellimus oli poisile, mõtlesin, et teeb liikumisvahendite "eri". Läks päris nuputamiseks, aga selline ta välja tuli ühelt poolt:


Ja teiselt poolt:


Minu eesmärk on teha võimalikult mitmekesise ja samas huvitava avastuse nii lapsele kui ka lapsevanemale. Nimelise lehe otsustasin lahendada lukudega - ühele põnnile tuleb luku lahti/kinni tegemise oskus ikkagi kasuks. Iga luku taga on nimetäht, kokku saab ilusa noormehe nime - Aaron. Veel saab õppida lapsega koos värve :)

Ja selline siis kinniste lukudega:

Lennuki lehekülg - tiivad tugevast vildist ja kortsutamisel krõbisevad. Propelleri nööpi saab keerutada. Ja lillekesi saab lihtsa motoorika abil mööda paela edasi-tagasi liigutada. Saame rääkida numbritest - üks lennuk, kaks pilve, kolm lille :)

See nüüd küll liikumisvahend ei ole, aga kodu. Kodu on igale meist oluline - sellel on uks - õpime nööbi kasutamist. Maja katusel võrgu taga on valged nööbid - jällegi saab sättida/liigutada. 
Ja selline kui uks on kinni:
Rakett. Piloodiks on armas pärdik. Siin otsime sarnaseid paelu, tähe-nööpe. Loomulikult sikutame ja tirime.

Linnapilt ja liiklus. Ma olen mitmeid kordi seda ideed kasutanud ja ikka tuleb iga kord omamoodi välja. Auto sõidab teel, tal ägedad rattad mida keerutada. Auto saab liikuda ainult rohelise tulega - õpime valgusfoori. 

Laev ja meri. Paeltest kajakad ja päike. Laev seilab Eesti riigi lipu all ja vajadusel saab ankru vette lasta. Lainete taga on delfiinid - loeme kokku, mitu on :)


Ja loomulikult iga külge peal on kulinaid - näritavaid, keerutavaid, piuksuvaid, kõrisevaid.
Avastamist ehk nii väikestele kui suurtele :)

p.s. Draakon on ikka päris lõpetamata. No ei ole jõudnud. Aga äkki järgmine kord?

English: So this was an order for little boy Aaron. I tried to make each page as interesting as possible - we can learn colors, shapes, sizes, count to five, look for similar. As per usual I use denim thread and double stiching on every detail, to make it kid-proof.
p.s. dragon no 2 in not jet ready. but i hope for the next time :)

XOXO 
Anna

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar