kolmapäev, 11. detsember 2013

Arendav kuubik Adel´ile

Hei-hei,

Enne kui suundun lennuki peale, mõtlesin, et näitan veel ühte vana tööd. Teadsin, et saaja on üks tore ja nutikas tüdruk Adel, kes elab maal, seega teab nii mõndagi sealsetest lindudest ja loomadest.

Üldpilt
Nagu ikka kasutasin naturaalseid materjale, mis kõik said ülitugevalt külge kinnitatud.

Jänku
 Jänku lehekülge telliti, sest emmele meeldis :) Jänku kõrvad sahisevad, porgandilehti/linte saab lugeda, sikutada ja otsida sarnaseid. Õpime näo ja keha osi.
Toonekurg
Kurg on põllul ja otsib usse. Kauges on näha kurepesa. Loeme nööpe/lilli, tutvume erinevate materjalidega, sikutame ussist, kure jalgadest (jalad liiguvad), kure tiib krõbiseb.

Hiirekese maja
Seenes/majakeses elab hiireke. Maja katuses saab näppudega liigutada helbekesi. Hiireke saab tulla koju ja minna õue mängima - hiire saba tugevalt kinni. Õpime maja - aken, uks, katus, sein.

Liblikas
Liblikaga oli selline mõte, et näitaks lapsele, kust liblikad tulevad. Ehk kui liblika tiivad kokku panna (takjapael hoiab ilusti koos ka) näeme kookonit, loeme lilli, õpime erinevaid värve. Kui libla tiivad lahti võtta, näeme küll vähem lilli, aga see eest peegelduvaid kaunistusi, sikutame sarvedest.

Meri peal ja meri all
Mere leheküljg - päikese kiiri saab sikutada, otsida sarnaseid, Hello Kitty paadikese puri on nahast, kui aga vaadata mere põhja, näeme erinevaid kivikesi ja meritähte - õpime lugema ja lihne motoorika sõrmedele.

Nimeline lehekülg
Siin on kõik lihtne - õpime lugema oma nime, loeme/otsime/sikutame sarnaseid paelu, otsime lepatriinut, kes nii kavalalt lehe taha puges, otsime liblikaid.

Igale kuubiku selvale on lisatud näritav/katsutav/kõrisev/sikutatav miski :)

Tundub, et lapsele pakkus huvi, sest emme jagas minuga sellist pilti:



Päikest ja toredust teile :)

Anna



4 kommentaari: